4 Mayıs 2013 Cumartesi

KENDİMİZ OLMALIYIZ !! :)

herkese merhaba :) Öncelikle bu yazıyı yazmamın sebebi BİZ :) Yani kişilik arayışında olanlar ...

Şu kesin ki çoğumuz sosyal paylaşım sitelerine üyeyiz :) Bazılarımız  orda burda gördüğümüz paylaşımlar nedeniyle kişiliğimizde değişiklikler yapmaya çalışıyoruz ... Toplum beğendiğimiz şarkıcıyı sevmiyorsa onu dinlemekten vazgeçiyoruz , tarzımız beğenilmiyorsa onların beğendiği tarza bürünüyoruz , davranışlarımız herkes tarafından beğenilmiyorsa ONLARIN İSTEDİĞİ kişiliğe bürünüyoruz ...

Tabi ki bulunduğumuz çevre kişiliğimizin oluşmasında etkili , ona diyecek bir şeyim yok ... Ama bizim de kendi düşüncelerimiz , kendi duygularımız var , değil mi ? Biz ne düşünürsek düşünelim karşıdaki kişinin az da olsa buna saygı duyması gerekmez mi ?

Şunu kabul etmek lazım , herkesin kendine ait zevkleri var ... Karşımızdaki kişinin beğenileri , istedikleri , hayalleri ile bizimkiler aynı olmak zorunda değil ...Bunu bilmek gerekiyor . 
Ama toplumda bunu kabul edemeyenler var , tabi ki olmaya da devam edeecekler ... 


Her ne olursa olsun , toplum istesin istemesin asla pes etmemeliyiz ... Sonuçta bu hayat BİZİM , onların değil ... Hayatımızı , geleceğimizi biz kuruyoruz , onlar değil ... 


Karşımızdakinin bizim hakkımızda yorumu ne olursa olsun , bizim mutluluğumuz ona umursamadığımızı gösterecektir , değil mi ? Gülüşümüz ile alabileceğimiz en büyük intikamı alabiliriz , değil mi ? 


İnanmalıyız !! Bizi kabullenmeyen topluma inat İNANMALIYIZ !! 


Önyargılar .. Bütün toplumlardaki en büyük sorun .. Düşüncelerimiz için , görünüşümüz için , tarzımız için , beğenilerimiz için yapılan yorumlar ... Önyargılar bir insanın hayatını karatan düşüncelerdir aslında ... Kiloluysan şunu giyemezsin , zayıfsan şunları giyemezsin , tembelsen buraya gelemezsin , bu grubu dinlemiyorsan aramıza giremezsin , şu şarkıyı bilmiyorsan bizimle takılamazsın , zengin değilsen bu ortamda işin yok ... Bu düşünceler olduğu sürece hiçbir toplum ilerleyemez , ilerlemesi de beklenemez ... 


Önyargıları tavan yapmış kişiliksizlerin değil de , kendi istediğimiz kişi olmalıyız bence ... 

Toplum içinde kalıplaşmış bir NORMAL İNSAN kavramı var ... Bizi de o NORMAL İNSAN olmaya zorlayanlar var tabi ki ... Derslerin iyi olmazsa , görünüşün iyi olmazsa , sesli gülersen bu TİPİK NORMAL İNSAN kavramına uyamıyoruz nedense ... Öyleyse NORMAL OLMAK İSTEMİYORUM !!! Bu  hayat benim hayatım , kararlarım benim kararlarım , gelecek benim geleceğim , ONLARIN DEĞİL !! 



Derslerimiz iyi değilse bu bizim akılsız olduğumuz anlamına gelmez ...
Görünüşümde problemler görüyorlarsa  bu benim kişiliğimin kötü olduğu anlamına gelmez ...
Yüksek sesle gülüyorsam bu ilgi çekmek istediğim anlamına gelmez ...
Yabancı müzik dinlemeyi seviyorsam bu ülkemi , dilimi sevmediğim anlamına gelmez ... 
Kendi arkadaş grubum varsa bu diğer insanlardan nefret ettiğim anlamına gelmez ... 
SENİNLE AYNI DÜŞÜNCELERE SAHİP DEĞİLSEM BU SANA HAYATIMA , DÜŞÜNCELERİME , HAYALLERİME , DUYGULARIMA KARIŞMA HAKKINI VERMEZ !! 



Bu hayata sadece bir defa geliyoruz , başkalarının hayatımızı mahvetmesine izin vermeyelim ... KENDİMİZ OLALIM ... Mükemmel olmamızı bekleyenler tabi ki olacak , ama kimse kusursuz değildir ... 




Çok uzatmak istemiyorum , sadece şunu anlatmak istemiştim ..
Bulunduğumuz toplum ne derse desin kendimiz olmaktan vazgeçmeyelim ... Eğer sadece kendimiz olursak , elbet birgün bizi böyle kabullenen birileriyle tanışacağız :) 


Ve son olarak , eğer benden de böyle dışlayıcı bir davranış gördüyseniz , ÖZÜR DİLERİM :) xoxo






2 yorum:

  1. Şu ana kadar okuduğum en iyi yazılardan biriydi.Çok güzel,bence böyle yazılar yazmaya devam etmelisin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler canım :) ♥ çoook ama çooooook mutlu ettin beni :)

      Sil