21 Ağustos 2013 Çarşamba

RESİM YAPMAK ♥

Merhaba :) Bu yazıda yaptığım tuval resimlerinden bahsetmek istiyorum , her ne kadar mükemmel olmasalar da :)

Tuvale resim yapmaya 9. sınıfta başladım . İlk olarak Eyfel Kulesini çizmiştim ama o gösteremeyeceğim kadar iğrenç görünüyor açıkçası :) 9.sınıfta başka bir resim daha yapmadım çünkü o eyfelimsi şeyden sonra tuvallere küsmüştüm.


Bu yıl , yani 10. sınıfta , arkadaşımın da heveslendirmesiyle yeniden başladım , ve bu sefer daha iyi bir başlangıç yaptım , BENCE :) İşte 10. sınıfın ilk dönemini harcadığım resmim :) Daha önce paylaşmış olabilirim :) Tablonun adı YALNIZLIK . Başka biri yapmış tabi ki de , ben de resmin çıktısını alıp kendim yeniden yaptım :) Eyfele göre daha iyi bence :)



10. sınıfın ikinci döneminde ise halamın yoğun isteği üzerine semazen resmi yaptım . Gerçekten yapması çok zevkliydi :) Arkaplanda hiç fırça kullanmadım , tamamını peçetelerle yaptım :) 


İŞTE YÖNTEM BU :) Peçeteleri gelişigüzel katladıktan sonra boyaya batırıyoruz ve sonra tuvale bastırıyoruz :) 

SIRADA RESİM :)
İşte hediye olarak yaptığım semazen resmi :) Ben aslında semazeni de kahve tonlarında yapacaktım ama hocam öyle yaparsam arkaplanda kaybolacağını söyledi :)


                                        

10. sınıfın sonlarına doğru baktık dersler boş geçiyor , resim sınıfında bir tane boş tuval vardı , kimse kullanmıyormuş :) Tabi ben de boş durmadım , peçete taktiğini çok sevmiştim zaten ... Aynı taktikle bir resim daha yaptım ama bu daha çok can sıkıntısı resmi oldu :)


Bu da böyle bir resim oldu , aslında ortası barış işareti var ama elimde resmi olmadığı için bununla idare edicez artık :) 
  

BU RESİMLERDEN SONRA PALETİMİN HALİ :D



SIRADA NE Mİ VAR ?? :D

Dün evde can sıkıntısından patlarken , masanın üzerinden bana bakan tuvaller aklıma bir fikir getirdi . Hemen arkadaşımı aradım ,  kırtasiyeye gidip tuval aldım ve bir de simli gri bir renk aldım :) Daha çizimine , boyamasına falan başlamadım ama yine de fotoğraf paylaşmak istedim :) 


Bu sefer yine arkaplanı peçetelerle yapıp arkada gördüüğünüz balerini de merkeze koyacağım :) İnşallah güzel olacak :)



İşte bu kadar ... Resimlerimi beğendiyseniz çok sevinirim :) Beğenmediyseniz de , ne yapalım , sonuçta resimle ilgili herhangi bir eğitimim yok :) 







6 yorum:

  1. Senin resme yeteneğin var baya belli ediyor yani.Birde daha çok yapsan daha iyi olur.Ben hiç tuvalde yapmadım.Zaten pek yeteneğimde yok ama bence arada kağıtlarada yap ve ikea da çok güzel renkli çerçeveler var.Uyuşan renkleri bulup odana asabilirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kağıda da yapıyorum ama buraya koymak aklıma gelmedi :) bi ara onları da koyarım :)

      Sil
  2. Sonuncuunun bitmiş halini görmek isterdim, çok güzel olacağından yada olduğundan eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel olacak inşallah :) daha başlamadım bile , çıkardığım resim kalitesi düşük , çizemedim düzgünce :) ama ilerledikçe paylaşacağım :)

      Sil
  3. Çok çok beğendim :) 9. ve 10.sınıfta bende yağlı boya yapardım yıllardır uğraşmıyorum beni de hevese getirdin yahu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha teşekkür ederim :) Ya aslında son 2 dk.dır blogun ziyaretçi sayfasını yeniliyorum , baktım biri şu an blogda , yorum bekliyordum , senin yorumunu görünce nasıl sevindim belli değil :) Ve eğer birilerinin resim yapmasını sağladıysam ne mutlu bana :)

      Sil